مشاور خانواده خوب در بهترین مرکز


ممکن است در خانواده‌ای زندگی کنید که روابط اعضا با هم ناکارآمد، پرخاشگرانه، غیر متناسب، غیر همدلانه و ... باشد. اکنون وقت آن رسیده که خانواده را سازماندهی کرده و به یک واحد کارآمد و سالم برای زیستن تبدیل کنی. چرا که اگر خانواده بیمار باشد تک تک اعضا بیمار می‌شوند. همه ما زندگی را در متن یک خانواده شروع می‌کنیم، این خانواده بر همه جنبه‌های زندگی ما تأثیر می‌گذارد، از اولین لحظات تا آخرین لحظه خانواده روی این حقیقت که چه کسی هستیم یا چه کسی خواهیم‌شد تاثیر مستقیم دارد. ما واژگان، عادات، آداب و رسوم و آیین‌های خانواده خود را یاد می‌گیریم و اولین درک و نگاه ما به جهان پیرامونمان از این بستر آغاز می‌شود. ما از همین خانواده ارتباطات مهم انسانی را یاد می‌گیریم. اینکه چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم و آنها را دوست داشته باشیم.


دکتر کربلایی روانپزشک در کلینیک چند تخصصی


تمام خانواده‌ها در زمان‌های مختلف با نوعی از اختلالات، ناکارآمدی‌ها و اضطراب‌ها سر و کار دارند. مساله اصلی این است که چگونه آن را سازماندهی کنند تا بتوانند آن را پشت سر بگذارند. سلامت خانواده نیاز به مراقبت و نگهداری دارد و برای این کار می‌توانید از متخصصین کمک بگیرید. مشاوره خانواده راهی برای رشد یا حفظ یک خانواده سالم و کارآمد می‌باشد. حال اگر به دنبال پیدا کردن مشاوره خانواده در تهران هستید ادامه مقاله را مطالعه کنید. در ابتدا باید بدانید مشاوره قبل از ازدواج مشاوره خانواده چیست و چه انواعی دارد.

مشاوره خانواده چیست

مشاوره خانواده چیست؟

در تعریف مشاوره خانواده باید گفت مشاوره خانواده یا خانواده درمانی سیستمی نوعی از درمان است که برای حل مسائل مربوط به سلامت و عملکرد خانواده به کار می‌رود. این درمان می‌تواند برای کمک به خانواده در طی یک دوره سخت، یک گذار حاد، یا حل مشکلات رفتاری در اعضای خانواده، بکار برده شود.

مطابق نظر دکتر مایکل هرکو، خانواده درمانی مشکلات فردی را در متن واحدی بزرگتر، نشان می دهد. فرضیه این نوع درمان این است که بدون درک پویایی گروه، نمی‌توان مشکلات را به طور موفق هدف گرفته و حل کرد و اینکه نحوه عملکرد خانواده بر چگونگی شکل‌گیری مشکل مراجع اثر می‌گذارد.

مشاوره خانواده می‌تواند تکنیک‌ها و تمریناتی را از سایر روش‌های درمانی مانند شناخت درمانی، رفتار درمانی، درمان بین فردی و یا سایر درمان‌های فردی بکار گیرد. مانند انواع دیگر درمان‌ها، تکنیک‌هایی که در اینجا به کار می‌روند به مشکلات خاص مراجع یا آنچه با آن درگیر است، بستگی دارد. از دلایل رایج برای مراجعه به یک مشاور خانواده، مشکلات رفتاری یا عاطفی در کودکان است. مشکلات کودکان در خلأ ایجاد نمی شود؛ این مشکلات در اتمسفر یک خانواده به وجود می‌آیند، و باید در چارچوب خانواده بررسی شوند. لازم به ذکر است که در خانواده درمانی یا مشاوره، واژه "خانواده" لزوما به معنای رابطه خونی نیست. در این مفهوم، "خانواده" هر کسی است که نقش حمایتی طولانی مدتی را در زندگی شخص  ایفا می کند، که ممکن است به معنای روابط خونی یا اعضای خانواده در یک خانه نباشد.

مطابق نظر لنسی کینگ، موارد زیر انواع رایج مشاوره خانوده می‌باشند:

  • بوئن: این نوع از خانواده درمانی، برای افرادی که نمی‌توانند یا نمی‌خواهند دیگر اعضای خانواده را در درمان درگیر کنند، بسیار مناسب است. خانواده درمانی بوئن بر اساس دو مفهوم کلی بنا شده: مثلث سازی (تمایل طبیعی به تخلیه احساسات یا اضطراب شدید به واسطه صحبت با نفر سوم) و تفکیک (یادگیری اینکه در روابط خانوادگی کمتر از نظر عاطفی درگیر شوند).
  • ساختاری: خانواده درمانی ساختاری، بر تنظیم و تقویت سیستم خانواده تمرکز دارد تا از اینکه والدین بر خانواده کنترل داشته و مرزبندی‌های مناسب برای کودکان و بزرگسالان تعیین شده باشد، اطمینان حاصل کند. در این نوع درمان، درمانگر برای مشاهده، شناخت، و افزایش توانایی به خانواده "می پیوندد" تا به آنها در تقویت روابطشان کمک کند.
  • سیستمی: مدل سیستمی به نوعی از درمان برمی‌گردد که بر ارتباطات ناخوداگاه و معنای پنهان در پس رفتارهای اعضای خانواده تمرکز دارد. در این نوع درمان، درمانگر بی‌طرف بوده و فاصله می‌گیرد، و به اعضای خانواده اجازه می‌دهد بیشتر به عنوان یک خانواده، به عمق مسائل و مشکلات خود بپردازند.
  • استراتژیک (راهبردی): این نوع درمان از سایر درمان‌ها، کوتاه‌تر و مستقیم‌تر است. در اینجا، درمانگر به خانواده تکلیف می‌دهد؛ که هدف آن تغییر شیوه تعاملات اعضای خانواده، و تصمیم‌گیری‌هاست. در این روش، درمانگر در موضع قدرت قرار گرفته و به دیگر اعضای خانواده که معمولا قدرت زیادی ندارند اجازه می‌دهد به شکل موثرتری ارتباط برقرار کنند.

هدف از مشاوره خانواده دقیقا چیست؟

"برای درست کردن جهان، باید ابتدا جامعه را نظم بخشیم. برای نظم دادن به جامعه، ابتدا باید خانواده را نظم دهیم. برای نظم دادن به خانواده، ابتدا باید زندگی شخصی خود را بهبود دهیم و ابتدا باید قلب خود را درست تنظیم کنیم". کنفوسیوس

به طور خلاصه، هدف مشاوره خانواده کار با یکدیگر برای درمان تمام مشکلات روحی، عاطفی و یا روانشناختی است که خانواده شما را از هم می‌پاشد. هدف مشاور خانواده، هدایت یک خانواده به سوی زندگی سالم، کمک به افراد در بهبود تعاملات، حل مشکلات خانوادگی و درک و رسیدگی به موقعیت‌های خانواده و ایجاد محیطی با کارایی بهتر، می‌باشد. اهداف مشاوره خانواده به مشکلات مراجع بستگی دارد. به عنوان مثال، اهداف می‌توانند بر اساس سناریوهای زیر متفاوت باشند:

  • عضوی از خانواده از اسکیزوفرنی یا بیماری روانی جدی رنج می‌برد: هدف، کمک به سایر افراد خانواده است تا این اختلال را درک کرده و با تغییرات روانشناختی که بیمار متحمل می‌شود، سازگار شوند.
  • مشکلات برخواسته از مرزهای بین نسلی، مانند هنگامی که والدین با پدربزرگ و مادربزرگ در یک خانه زندگی می‌کنند، یا پدربزرگ و مادربزرگ از کودکان نگهداری می‌کنند: هدف، بهبود روابط و کمک به اعضای خانواده برای بنا کردن مرزهایی سالم است.
  • اعضای خانواده‌ای که از فرهنگ‌ها یا نژادهای مختلف هستند: هدف، کمک به اعضای خانواده برای بهبود درک متقابل و ایجاد روابط سالم می باشد.
  • یکی از اعضا قربانی است یا درمان فردی خیلی موثر نیست: وقتی که یکی از اعضای خانواده درگیر احساساتی چون طرد شدگی است و یا حمایت کمی از طرف دیگر اعضای خانواده دریافت می‌کند؛ هدف، تسهیلِ افزایش همدلی و درک فرد در خانواده است و همچنین حمایت از آنها برای ادامه دادن درمان.
  • مشکلات بیمار به مشکلات دیگر اعضای خانواده به شکل جدانشدنی گره خورده: در مواردی که مشکل یا مشکلات، عمیقا در مشکلات اعضای دیگر خانواده ریشه دوانده؛ هدف، رسیدگی به مسائل مشترک و حل کردن یا تخفیف اثرات این نوع از مشکلات است.

هدف از مشاوره خانواده چیست

خانواده تلفیقی (هر زوج از ازدواج قبلی خود فرزندی دارد): این خانواده‌ها از مشکلاتی منحصر به فرد در موقعیت خود رنج می‌برند. در اینجا هدفِ خانواده درمانی، افزایش درک روابط و نیز ایجاد روابط سالم بین اعضای خانواده است.

در چه صورت به مشاوره خانواده نیاز داریم؟

جای تردیدی نیست که وقتی خانواده سالم و خوشحال است، همه چیز در جهان درست بنظر می‌رسد. والدین در چارچوب پایداری روابط خانوادگی سالم، بیشترین لذت زندگی را تجربه می‌کنند. اما تمام خانواده‌ها، همیشه با ثبات، سلامت و خوشحال نیستند. استرس زندگی مدرن، نیاز به تعادلِ بهتر کار و زندگی، انواع بحران‌های خانوادگی یا  مشکلات روحی روانی برای یک یا چند تن از افراد خانواده، می‌تواند خانواده را در هر زمانی به زانو در آورد. کودکانِ دارای معلولیت، استرس‌های مالی، مشکلات رفتاری و حتی تفاوت سن و مراحل رشد کودکان، می‌توانند مشکلاتی را ایجاد کنند که برای حل شدن نیازمند کمک می‌باشند.

بیشتر خانواده‌ها در برابر این مشکلات راه‌های درمان خودساخته دارند، اما حتی بهترین خانواده‌ها نیز ممکن است به کمکی فراتر از منابع خانوادگی‌شان نیاز داشته باشند. اینکه مشاوره خانواده برای یک خانواده اقدام درستی است یا نه، تصمیم مهمی می‌باشد. به مشاور خانواده، به شکل ابزاری در جعبه ابزارتان نگاه کنید. از این طریق می توانید راه های جدید برای ارتباط گرفتن، کار بر روی مشکلات، ایجاد نظم و ارتباط بین یکدیگر را یاد بگیرید. اگر خانواده‌تان یک یا چند مورد از این علائم را نشان می‌دهد،  زمان این رسیده که بهره‌مندی از خدمات یک درمانگر حرفه‌ای ازدواج و خانواده را در نظر بگیرید:

  • عملکرد اعضای خانواده با توجه به ظرفیت طبیعی‌شان، با مشکلاتی همراه است. آیا احساس می‌کنید در خانواده‌تان هدررفت انرژی وجود دارد؟ کارهایی که قبلا روزمره و عادی بودند الان سنگین هستند؟
  • اعضای خانواده به واکنش های شدید عاطفی تمایل دارند. آیا افراد خانواده تان عصبانیت شدید، ترس، ناراحتی، افسردگی یا سایر واکنش های عاطفی را نشان می‌دهند؟
  • گسستگی مشخصی در روابط بین افراد خانواده وجود دارد. آیا برقراری ارتباط با یکدیگر سخت‌تر از معمول شده؟ آیا بیشتر از حد معمول از "سکوت درمانی " استفاده می‌کنید؟
  • اعضای خانواده از زندگی خانوادگی کناره‌گیری می‌کنند. آیا در یک یا چند تن از افراد خانواده الگوهای رفتاری جدیدی از منزوی شدن می‌بینید؟
  • علائم خشونت یا خطر خشونت در یک یا چند تن از افراد خانواده وجود دارد.
  • افراد خانواده احساس ناامیدی یا درماندگی از خود نشان می‌دهند. آیا فکر می‌کنید که به آخر خط رسیده‌اید؟ آیا تحمل استرس‌ها بیش از حد توان شماست؟ آیا از خود می پرسید هیچ وقت اوضاع خانواده‌تان بهبود خواهد یافت؟
  • در رفتارهای کودکان در خانه یا مدرسه تغییراتی رخ داده. آیا نمرات، ناگهانی کاهش یافته؟ مشکل حضور در مدرسه و یا رفتارهای مخرب در مدرسه چطور؟ آیا یکی از کودکان در خانه، از کنترل خارج شده؟
  • خانواده تجربه‌ای آسیب‌زا داشته و افراد اوقات سختی را می گذرانند. آیا کسی از افراد خانواده فوت کرده؟ طلاق یا جدایی؟ موضوع خیانتی آشکار شده؟ آیا خانواده برای سازگاری با این واقعیت جدید مشکل دارد؟
  • افراد خانواده مشکل اعتیاد یا سوء مصرف مواد دارند. آیا بر اثر مصرف مواد یا الکل درگیری بوجود آمده؟ آیا یکی از اعضا دچار اختلال پرخوری است؟

در چه صورتی نیاز به مشاور خانواده داریم

در جلسات مشاوره خانواده چه مواردی مطرح می‌شود؟

در ابتدا، مشاور خانواده با تک تک افراد خانواده صحبت می‌کند تا متوجه اوضاع و شرایط بشود. سوالاتی درباره اینکه هرکس مشکل را چطور می‌بیند، می‌پرسد؛ مشکل چه زمانی شروع شده، و اینکه تا این زمان خانواده چطور سعی کرده مسئله را حل کند. سپس، درمانگر یک برنامه درمانی را پیاده می‌کند. هدف، بهبود ناسازگاری در خانواده است و نه سرزنش هیچ یک از افراد. درمانگر شما به افراد خانواده در برقراری بهتر رابطه، حل مشکلات، یافتن راه‌های جدید، و کارکردن باهم، کمک می‌کند. همیشه خانواده درمانی نمی‌تواند مشکل را رفع کند. اما می‌تواند به افراد خانواده مهارت‌های جدید آموزش دهد تا با مشکلات به شکل بهتری برخورد کنند. اجباری نیست که مشاوره خانواده مدت زیادی طول بکشد. تعداد جلسات به طور متوسط 12 جلسه می‌باشد. تعداد جلسات یا اینکه هر چند وقت یک بار به درمانگر مراجعه کنید، به مشکل خاص شما برای درمان، بستگی دارد.

صفر تا صد مشاوره خانواده در کلینیک دکتر کربلایی

مشاوره خانواده در کلینیک دکتر کربلایی توسط روانشناسان بالینی تربیت شده در مکتب کلینیک دکتر کربلایی انجام می‌پذیرد و این مشاورین براساس ارزیابی علوم پایه خانواده‌درمانی جهت کار در کلینیک پذیرفته شده‌اند و در جلسات منظم هفتگی دانش درمانگری خود را به روز نگه‌میدارند. همچنین مشاورین کلینیک دکتر کربلایی تحت نظارت روانپزشک مجموعه به درمان مراجعین می‌پردازند.

مشاوره خانواده حضوری

مراجعین و خانواده‌های عزیز می‌توانند از طریق تماس با پذیرش ‌کلینیک دکتر کربلایی جهت مشاوره خانواده (خانواده درمانی) نوبت بگیرند و در جلسات حضوری شرکت کنند. در مورد خانواده درمانی معمولا جلسات غیر حضوری یا آنلاین توصیه نمی‌شود و بهتر است اعضای خانواده در یک اتاق به صورت فیزیکی با درمانگرشان حضور یابند تا تعاملات بین اعضای خانواده، طریقه نشستن و فاصله آنها از همدیگر و غیره از نزدیک مشاهده و روی همه اینها کار شود. توصیه ما به همشهری‌های تهرانی این است که از  جلسات مشاوره خانواده کلینیک دکتر کربلایی به صورت حضوری بهره ببرند. مشاوره خانواده در تهران در کلینیک دکتر کربلایی به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌شود که همه اعضای خانواده که در موقعیت‌ها و مشاغل گوناگون هستند و ممکن است محدودیت زمانی داشته باشند بتوانند حضور یابند.

مشاوره خانواده آنلاین و تلفنی

اگر به هر دلیلی اعم از سکونت در شهرستان یا خارج از کشور و یا به دلیل محدودیت‌های دیگری افراد قادر به حضور فیزیکی در جلسات مشاوره خانواده را ندارند یکی یا چند نفر از اعضای خانواده می‌توانند به صورت آنلاین در جلسه حضور یابند اما چنانکه پیشتر اشاره شد کارایی جلسات حضوری خانواده درمانی به مراتب بیشتر از جلسات غیر حضوری است.

مشاوره خانواده آنلاین و تلفنی

جمع‌بندی

مشاوره خانواده یکی از راه‌های بهبود شرایط و تعاملات بین اعضای خانواده است. خانواده‌ها نسبت به این روش درمانی غافل‌اند و از آن کمتر بهره می‌برند. خیلی از افراد از وجود چنین شیوه درمانی بی‌خبرند. توصیه ما به شما استفاده از این نوع مشاوره برای خانواده خود و پیشنهاد آن به هر آن‌کس که در خانواده‌ای نابسامان و آشفته زندگی می‌کند، است. همین امروز برای استفاده از خدمات مشاوره در تهران با کلینیک دکتر کربلایی تماس بگیرید و از متخصصین توانای ما در حوزه سلامت روان بهره ببرید.

اشتراک :
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha


دیدگاه کاربران
عالی
 ارسال شده در : دوشنبه 27 مرداد 1399

عالی

مدیر سایت
 ارسال شده در : شنبه 13 شهریور 1400

خیلی ممنون

همین امروز تماس بگیرید

نوبت خود را اینترنتی ثبت کنید

دریافت نوبت دکتر